7 sfaturi pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare

Stabilește-ți obiective rezonabile

Fii specific. “ Vreau să fac exerciții fizice” sau “ Vreau să mănânc mai bine” sunt obiective prea vagi. Ar trebui să îți stabilești astfel de obiective: “ O să merg pe jos 30 minute în fiecare zi” sau “ O să îmi iau pachet pentru prânz de două ori pe săptămână”.

Începe cu schimbările  mai ușoare

Odată ce abordezi aceste schimbări și simți că ai succes, o să te simți mai încrezător să abordezi și alte schimbări, mai mari. Odată ce fiecare mică schimbare devine rutină, ele se vor constitui treptat în beneficii sănătoase.

Monitorizarea este necesară pentru a ști că ceea ce faci este bine

Dacă ai încercat să intensifici activitatea fizică, păstrează și un  jurnal al minutelor sau distanțelor parcurse. Un alt exemplu poate fi: dacă încerci să renunți la dulciuri, stabilește-ți o limită pentru o săptămână și monitorizează rezultatele.

Încearcă să anticipezi ce te poate sustrage și fă-ți planurile în consecință

În cazul în care consideri că petrecerile te pot distrage, planifică să iei un snack înainte de a ieși din casă și gândește-te bine câtă băutură consumi. Dacă știi că dimineața vei apăsa pe butonul soneriei ceasului în loc să faci exerciții, pune alarma în partea cealaltă a camerei – chiar lângă hainele pregătite pentru antrenament.

Practică arta de distragere a atenției

Când vei simți nevoia să mănânci ceva ce nu ar trebui, propune-ți să aștepti 15 minute înainte de a face acest lucru. Este posibil să devii ocupat cu altceva și să uiti.

Observă ceea ce te determină să ai obiceiuri proaste și întrerupe acest lucru

Dacă automatul pe lângă care treci în fiecare zi, te tentează, încearcă să găsești altă rută pentru a-l evita sau nu-ți lua bani cash cu tine. Dacă te trezești în timpul nopții, intră la baie pentru a te spala pe dinți în loc să mergi la bucătărie ca să dai un raid în frigider.

Nu gândi “pentru totdeauna”

Încearcă să treci peste weekend fară să exagerezi , trebuie să găsești un echilibru și să faci lucrurile la un moment dat, doar atunci când trebuie, iar acest lucru este valabil și pentru alimentație.

SUPORT PENTRU TINE:
- Dacă ai nevoie de susținere și un plan alimentar care să te ajute să obtii anumite obiective țintă, te pot ajuta. Nu ezita să mă contactezi pentru orice întrebare

- Beneficiază gratuit, de o evaluare de wellness online (20 minute) și primește sfaturi personalizate pentru atingerea propriilor obiective- 

Dacă nu suntem prieteni pe facebook, mi-ar placea să devenim și astfel să nu pierzi foarte multe informații și noutăți. Accesează acum www.facebook.com/iancu.m.ionut sau caută pe facebook grupul In Superforma Tot Anul (click aici), solicită intrarea în grup, iar la întrebarea cine te-a invitat, scrie Marian Iancu

Ai nevoie de inspirație? Accesează câteva istorii de succes aici.

- Cartea mea de vizita este aici

Să ne auzim cu bine sănătoși!

Marian Iancu 

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.