Familiile s-au confruntat cu provocări legate de cumpărarea produselor alimentare cu respectarea obligației de a sta acasă impusă de autorități în urma pandemiei de COVID-19. Conform celor mai noi date, vânzările de alimente congelate au crescut cu 78,8% față de anul trecut, în condițiile în care multe familii s-au orientat către disponibilitatea și convenabilitatea acestor produse. Această creștere este atribuită proviziilor făcute recent de consumatori în urma COVID-19.
În timp ce pentru multe persoane alimentația familiei rămâne o prioritate, în special în această perioadă, se pune întrebarea dacă alimentele congelate sunt la fel de nutritive precum alternativele “proaspete”. Răspunsul este că ambele sunt sănătoase și cunoașterea informațiilor nutriționale este una dintre cele mai bune metode de a vă asigura că pregătiți mese sănătoase pentru familia dumneavoastră.
Informațiile nutriționale de pe ambalaje vă permit să comparați diferite produse pentru a putea alege alimente nutritive. Puteți ține cont de factori precum caloriile, grăsimile, proteinele și conținutul de zahăr ale diferitelor mărci, ceea ce vă ajută să luați decizii mai bune. Poate fi dificil să înțelegeți ce scrie pe eticheta produselor alimentare; însă, dacă vă informați puțin despre termenii incluși pe eticheta unui produs alimentar, veți ști la ce trebuie să vă uitați.
Iată câteva mituri comune și adevăruri despre alimentele congelate:
Susan Bowerman este dietetician autorizat, deține două atestate din partea Academy of Nutrition and Dietetics ca specialist autorizat în alimentația în sport și specialist autorizat în managementul obezității și scăderea în greutate și este Fellow în cadrul Academiei.
Bowerman a obținut diploma de licență în biologie cu distincție din partea University of Colorado și diploma de masterat în știință alimentară și nutriție din partea Colorado State University. Ulterior a urmat un internship dietetic în cadrul University of Kansas. A predat intensiv și a dezvoltat programe educaționale individuale, pentru grupuri și industrie în domeniul ei de expertiză, inclusiv promovarea sănătății, scăderea în greutate și nutriția în sport.
A fost assistant director în cadrul UCLA Center for Human Nutrition și a deținut posturile de adjunct professor in nutrition în cadrul Pepperdine University și lecturer in nutrition în Department of Food Science and Nutrition la Cal Poly San Luis Obispo.
Bowerman a fost consultant la (pe vremea aceea) Los Angeles Raiders timp de șase sezoane și a scris pentru Los Angeles Times, secțiunea Health, timp de doi ani. Este co-autor în 23 de lucrări de cercetare, 14 capitole de carte și co-autor al două cărți adresate publicului: “What Color is Your Diet?” și “The L.A. Shape Diet” de Dr. David Heber, publicate de Harper Collins în 2001 și 2004, respectiv.
SUPORT PENTRU TINE:
- Dacă ai nevoie de susținere și un plan alimentar care să te ajute să obtii anumite obiective țintă, te pot ajuta. Nu ezita să mă contactezi pentru orice întrebare
- Beneficiază gratuit, de o evaluare de wellness online (20 minute) și primește sfaturi personalizate pentru atingerea propriilor obiective-
Dacă nu suntem prieteni pe facebook, mi-ar placea să devenim și astfel să nu pierzi foarte multe informații și noutăți. Accesează acum www.facebook.com/iancu.m.ionut sau caută pe facebook grupul In Superforma Tot Anul (click aici), solicită intrarea în grup, iar la întrebarea cine te-a invitat, scrie Marian Iancu-
Ai nevoie de inspirație? Accesează câteva istorii de succes aici.
- Cartea mea de vizita este aici
Să ne auzim cu bine sănătoși!
Marian Iancu